luni, 10 ianuarie 2011

Criterii in alegerea frigiderului

Trecerea de la "freon"-izobutan R134 la un agent frigorific ecologic nepoluant, adica izobutanul r600A, folosit in prezent de producatorii de aparate frigorifice destinate uzului casnic, a determinat o schimbare a puterii calorice de racire a frigiderelor. Din acest motiv, intalnim din ce in ce mai des utilizatori nemultumiti de modul in care le raceste sau pastreaza alimentele aparatul frigorific folosit.

Pentru a evita acest lucru va recomandam sa tineti cont de urmatoarele criterii:

Clasa de climatizare
Cea mai eficienta clasa de climatizare este SN-T si poate fi gasita pe fisa tehnica din interiorul frigiderului, a combinei frigorifice sau a congelatorului. SN-T inseamna subnormal(8 grade Celsisus), tropical(42 grade Celsisu). Clasa de climatizare reprezenta de fapt autonomia de functionare a frigiderului in mediul exterioar acestuia. O clasa de climatizare cat mai mare reprezinta o caracteristica foarte importanta, determintata in modul de functionare a echipamentului frigorific. Desi este putin probabil sa se ajunga la aceste temperaturi, o clasa climatica buna este importanta intrucat presiune de izobutan de pe instalatie este influinetata de temperatura exterioara.
Capacitatea de congelare pe 24 de oreLa aparatele frigorifice cu un compresor sau compresor cu electrovalva capacitatea de congelare reflecata puterea de racire a intregului ansamblu. Recomandam o capacitate de congelare mai mare de 8kg/24 de ore.
Prezenta sistemului NO FROST (sistem dinamic de racire) sau a sistemului de ventilatie intalnit la sistemul statit de racire
Cu mentiunea ca sistemul no frost in compartimentul frigider determina o lipsa de umiditate a alimentelor.

3 comentarii:

Carmen Ivan spunea...

imi place Electrolux. Am masina de spalat de la Electrolux si spala foarte bine. nu strica tesatura

Adi spunea...

Alt criteriu este sa raceasca, pt ca altfel unde mai tii berea ???

Ionut spunea...

Ack, trebuie sa-mi imi iau si eu frigider nou, asta e vechi de vreo 10 ani xD